A fahéj és a méz jótékony hatásainak köszönhetően egyaránt hozzájárulhatnak az egészséges fogyáshoz, ráadásul remek süteményeket és alacsony kalória tartalmú desszerteket készíthetünk belőlük. Napjainkban a rohanó mindennapokban sokan még mindig nem figyelnek oda, vagy nem fordítanak kellő figyelmet a táplálkozásra. Így a felszaladt kilókat a legtöbb esetben egy-egy drasztikusabb diéta segítségével próbálják meg leadni. Ez azonban a legrosszabb, amit tehetünk, hiszen ez legtöbbször csupán a jojó effektus beindulását eredményezi. Sokkal nagyobb eredmény érhető el, ha alapjaiban változtatunk a táplálkozásunkon, vagyis pontosabban a felhasznált és elfogyasztott alapanyagokon.
Így kerül képbe a fahéj és a méz, amelyek amellett, hogy számos gyógyhatással és egészségügyi előnnyel rendelkeznek, akár az egészséges súlycsökkenéshez is hozzájárulhatnak. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy beszéljünk orvosunkkal, mielőtt el kezdünk egy hosszabb fogyókúrát, hiszen biztosan számos jó tanáccsal fog szolgálni a számunkra.
A fahéjkéreg csökkenti a koleszterinszintet és javítja a glükóz felhasználásának hatékonyságát. A Good housekeeping magazin szerint a fahéj csökkenti azokat a biológiai folyamatokat, melyek eredménye az éhségérzet, így segít abban is, hogy kevesebbet együnk. A fahéjjal bátran ízesítsük kávénkat, reggeli müzlinket, vagy éppen a zabkásánkat. A fahéj amellett, hogy jótékony hatással van a koleszterinszintre, egészségünkre is kifejezetten pozitív hatással bír.
- rendszeres fogyasztói kevesebb zsírt raktároznak, amely tulajdonságát már kutatások is vizsgálták
- csökkenti az éhgyomri vércukorszintet
- képes javítani a szervezet inzulinválaszát
A méz tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, melyek segítenek megemészteni a cukrokat és oldják a zsírsavakat és a koleszterint. A méz nagyon gazdag riboflavinban, niacinban, B6-vitaminban és folsavban is. Ezek az anyagok segítik az emésztést is. Az Oregon Health & Sience University kimondja, hogy a méznek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a cukorénak, így emésztése hosszabb ideig tart, jobban eltelít.
Ha mézzel vagy fahéjjal ízesítünk bizonyos élelmiszereket, akkor azok nemcsak vonzóbbak, hanem alacsonyabb kalória tartalommal is rendelkeznek majd. Gyümölcsökből, méz és fahéj segítségével egy igen alacsony kalória tartalmú desszertet lehet elkészíteni, ami ráadásul nagyon ízletes is.
A fahéjban található vegyületek képesek növelni a cukor anyagcseréjét és gyorsabban bontják le a test zsírsejtjeit. Ráadásul csökkenti a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Csökkenti a vérnyomást, a vérzsírt, valamint hatékony segítség lehet a fogyásban is.
1500mg fahéj őrlemény tablettánként. Krómmal és kapormag kivonattal a normál vércukor szintért.
Ceyloni fahéj kéreg por kivonat kapszula. Az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
A fahéj hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez. Kétféle fahéj létezik. Az egyik a jóízű, finom illatú, Ceylonból származó, ami a sütemények és a capuccino kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem jelentős. Ezzel szemben a másik típusa a kínai, cassia fahéj, melynek számos jótékony hatását igazolták. A Vitaking kapszula az utóbbi, cassia növényt tartalmazza.
100% természetes, hígítatlan, gázkromatográffal bevizsgált illóolaj ételek ízesítéséhez.