A fahéj ízletes és sokoldalú fűszer, amit kis mennyiségben használva kiválóan használhatunk az ételek ízesítésére. Míg általában a fűszerek nem járulnak hozzá a napi tápanyagbevitelhez, addig a fahéjnak megvan azon előnyös tulajdonsága is, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: kalciumot, mangánt, A- és K-vitamint. Éppen ezért érdemes fahéjjal ízesíteni a zablisztet, a tejszínt, a búzát, a müzlit vagy akár a reggeli kávét is. A fahéj jól passzol bizonyos szószokhoz, a currys ételekhez, a pogácsákhoz, muffinokhoz és süteményekhez is.
A fahéj egy közepes kalóriatartalommal rendelkező étel. 100 grammra vetítve 247 kalóriát tartalmaz, gazdag vitaminokban, makro- és mikroelemekben egyaránt, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséhez. A fahéjban található vitaminok: C-vitamin, B-vitaminok, E-vitamin, PP-vitamin, A-vitamin, B9-vitamin és K-vitamin, ezek közül a legnagyobb mennyiséget az A-vitaminból és a K-vitaminból tartalmazza.
A-vitamin: Az A-vitamin fontos szerepet játszik a különböző testi folyamatok szabályozásában, a növekedésben, a fejlődésben és a látásban egyaránt. Legfontosabb funkciója, hogy biztosítsa a szürkületben való látást.
K-vitamin: A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely fontos a véralvadáshoz és a csontok egészségéhez, továbbá elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját is. Egy nélkülözhetetlen vitamin a szervezetben végbemenő élettani folyamatokhoz.
Mikro- és makroelemei között fontos megemlíteni a kalciumot, a káliumot, a magnéziumot, a mangánt, nátriumot, foszfort, vasat, a rezet, a szelént, valamint a cinket is.
Kalcium: Egy evőkanál fahéjban 78 milligramm kalciumot találunk, ami majdnem 8 százalékát teszi ki a napi szükségletnek. Ez jelentős mennyiségű kalcium, ha azt vesszük figyelembe, hogy a fahéj bármilyen étel összetevője lehet, hiszen kis mennyiségben nem módosítja annak ízét sem. A kalciumról pedig köztudott, hogy nemcsak a csontok egészségeshez és erősségéhez szükséges, hanem az izmok megfelelő működéséhez és a véralvadáshoz is.
Mangán: A mangánnak számos létfontosságú funkciója van a szervezetben, például részt vesz a kollagéntermelésben, elősegíti a sebgyógyulást és a csontok egészségét. Továbbá a mangán része egy antioxidáns enzimnek, a szuperoxid-dizmutáznak, ami segít megelőzni a szabad gyökök okozta károsodásokat a szervezetben. Egy evőkanál fahéjban 1,4 mg mangán van, a felnőtteknek pedig napi 2 mg-ra van szüksége.
Tehát látható, hogy a fahéj igazán gazdag tápanyag tartalommal rendelkezik, így nem csupán egy finom fűszerként gondolhatunk rá, hiszen összetétele is biztosít bennünket a rengeteg egészségügyi hatásáról.
1500mg fahéj őrlemény tablettánként. Krómmal és kapormag kivonattal a normál vércukor szintért.
Ceyloni fahéj kéreg por kivonat kapszula. Az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
A fahéj hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez. Kétféle fahéj létezik. Az egyik a jóízű, finom illatú, Ceylonból származó, ami a sütemények és a capuccino kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem jelentős. Ezzel szemben a másik típusa a kínai, cassia fahéj, melynek számos jótékony hatását igazolták. A Vitaking kapszula az utóbbi, cassia növényt tartalmazza.
100% természetes, hígítatlan, gázkromatográffal bevizsgált illóolaj ételek ízesítéséhez.