A fahéj és a koleszterin

Több tanulmány igazolja, hogy a fahéjkéreg képes csökkenteni a trigliceridszintet. (Diabetes Care, 2003., James Ford Bell Library: A Paradicsom íze a fahéj) Trpy Dadiv Osborne megjegyzi, hogy a fahéjat már a középkorban is használták ízesítésre, de akkoriban az elit társadalmi státusz szimbóluma is volt.

fahéj

Fontos!

A triglicerid a vérben levő zsír mennyiségét jelenti. Ennek mennyiségét egy egyszerű vérvizsgálattal meg lehet állapítani. A triglicerid- és a koleszterinszint a normális értéket meghaladja, akkor bizony igen nagy eséllyel betegszik meg a szívünk és az érrendszerünk. A trigliceridektől ugyanis a vér sűrűbb és ragadósabb lesz, ami által a szívet nagyobb munkára készteti, hogy megfelelően pumpálhassa a vért. 

Mit is kell keresni?

A fahéj a fahéj fák betakarított kérge. A fahéjat azonban ma már nemcsak kéreg, hanem kapszula, por, szár, tea és olaj formájában is beszerezhetjük. Az igazi fahéj a Cinnamomun zeylanicum növényről származik, de más fahéjfa fajokról is nyerhetünk fahéjkérget, például a kínai fahéjfáról. A kínai fahéj másik neve a cassia fahéj.

Adagolás

Naponta csupán fél teáskanálnyi fahéj is elegendő ahhoz, hogy hatékonyan csökkentsük a koleszterinszintet. Fél teáskanál körülbelül 1 grammnak felel meg. Egy 2003-as kísérletben az alanyokat 3 csoportba osztották, 1, 3 és 6 gramm fahéjat kaptak naponta attól függően, hogy melyik csoportba tartoztak. Minden csoportban nagymértékben javult a trigliceridszint. Az a legjobb, hogy ha kezdetben 1 grammal kezdjük a kúrát és csak akkor növeljük ezt a mennyiséget, ha szükséges.
 

Mellékhatások

A fahéjat gyakran használják az emésztési problémák kezelésére, a rossz lehelet leküzdésére és legújabban a cukorbetegség gyógyítására is. Mellékhatásai csak ritkán és nagy dózis esetében lépnek fel, ami a bőr, a nyálkahártya irritációjában nyilvánulhat meg leginkább, túladagolás tünete lehet a szapora szívverés, a kipirulás, a hasmenés, a légzési nehézség is.

BioCo Fahéj kivonattabletta 60db 1500mg

BioCo Fahéj kivonat tabletta 60db 1500mg

1500mg fahéj őrlemény tablettánként. Krómmal és kapormag kivonattal a normál vércukor szintért.

Ár: 2990 Ft
Megnézem

Ceyloni fahéj kapszula60db Nutrilab

Ceyloni fahéj kapszula 60db Nutrilab

Ceyloni fahéj kéreg por kivonat kapszula. Az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.

Ár: 2190 Ft
Megnézem

Vitaking Fahéj kéreg375 mg 90 db

Vitaking Fahéj kéreg 375 mg 90 db

A fahéj hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez. Kétféle fahéj létezik. Az egyik a jóízű, finom illatú, Ceylonból származó, ami a sütemények és a capuccino kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem jelentős. Ezzel szemben a másik típusa a kínai, cassia fahéj, melynek számos jótékony hatását igazolták. A Vitaking kapszula az utóbbi, cassia növényt tartalmazza.

Ár: 2210 Ft
Megnézem
Értékelések (1)